Какво трябва да знаете за ботокса?

 

Ботокс от Воуг 1
Какво трябва да знаете за ботокса

Инжектирането на ботокс представлява медицинска манипулация, която се извършва сравнително лесно и бързо. Тя има разнообразни приложения, свързани с кожата и цялостния външен вид на човека. Най-често обаче ботоксът се използва с цел третиране на бръчки и по-добро оформяне на лицето. Резултатите от поставянето на ботокса се изразяват в премахване на тези бръчки и цялостно изглаждане на човешката кожа.

Самата процедура по инжектиране на ботокса протича безболезнено за клиента. След нейния край може да се забележи единствено леко зачервяване или подуване на третираното място, което обаче изчезва в рамките на час. По принцип ефектът на ботокса трае за период от около половин година. Различни изследвания обаче показват, че въпросният ефект се удължава във времето с всяка следваща процедура по инжектиране на ботокс.

Ботокс от Воуг 2
Ботокс – основни приложения

Кои са основните приложения на ботокса?

 

Както вече казахме, процедурата по инжектиране на ботокса има редица приложения, свързани с красотата и външния вид на човешката кожа. Тези приложения на ботокса започват от премахването на различните видове бръчки и стигат до цялостно изглаждане на лицето и корекции на отделни негови елементи. Нека да обобщим най-важните сред тях:

 • ботокс: третиране на мимически бръчки – мимическите бръчки са познати още под определението „динамични“. С други думи, това са бръчки, които се предизвикват от активността на човешката мускулатура при говор или изразяване на емоции. Какво въздействие оказва ботоксът върху този тип бръчки? Поставянето на ботокса води до възпрепятстване на предаването на импулса от съответния неврон към мускула. От което пък се получава релаксация на въпросния мускул и спиране на неговите съкращения. Външният ефект на описания дотук процес се изразява във видимо заглаждане на кожата, разположена на мястото около мускула, и премахване на мимическите бръчки.
 • ботокс: третиране на статични бръчки – ботоксът има известен ефект и по отношение третирането на втората основна група бръчки, които се наричат статични. Какво представляват статичните бръчки? Това са постоянни бръчки, развиващи се поради отпускането на кожата с напредване възрастта на човека. Обикновено се появяват около определени елементи на лицето – най-вече очите, челото и устните. Трябва да се отбележи, че ботоксът няма как да доведе до пълното премахване на тези бръчки. Но все пак може да прибегнете до инжектиране на ботокс с цел третиране на статичните бръчки и временно блокиране на активността им.
 • ботокс: третиране на бръчки тип пачи крак – този тип бръчки по принцип спадат към групата на мимическите такива. Обръщаме им специално внимание, защото са често срещан проблем при почти всички жени. Истината е, че кожата около очите е доста тънка, което предразполага процесите на образуване на бръчки в тази област. Непрекъснатото движение на мускулите при усмихване, изразяване на емоции или дори взиране на погледа в определена точка, усилват още повече негативният ефект. Поставянето на ботокс води до временно намаляване на движенията на мускулите, отговорни за възникването на бръчки. Ботоксът гарантирано омекотява вида на зоната около очите, а ако е поставен достатъчно рано, може и изця          ло да премахне съществуващите бръчки тип пачи крак.
 • ботокс: различни корекции – ботоксът може да се използва и за нанасяне на корекции по отделните части и елементи на човешкото лице. Инжектирането на ботокс най-вече се практикува, когато става въпрос за корекции на носа и брадичката. Ботоксът спомага за изглаждането на кожата и по-добрия външен вид на тези части на лицето.
 • ботокс: оформяне на лицето – благодарение на ботокса е възможно да се постигне цялостно оформяне и подобряване външния вид на лицето. Освен че спомага в борбата с непрекъснато появяващите се бръчки, ботоксът също така освежава кожата и възвръща естествената и красота и младежки вид.

Ботокс от Воуг 3
Ботокс – допълнително свойства

Ботокс – допълнителни свойства

 

Освен традиционните ефекти на ботокса, свързани с премахване на бръчките и подмладяване на кожата, той има и редица допълнителни свойства. Като някои от въпросните допълнителни свойства може да се окажат леко неочаквани за вас и дори да ви изненадат много. В следващите редове ще разберете какво точно имаме предвид:

 • ботокс: предпазване от изпотяване – да, правилно сте прочели. В много случаи ботоксът може да се използва за предпазване от нежеланото постоянно изпотяване, от което се оплакват редица хора. Дори самите лекари често препоръчват именно поставянето на ботокс, когато става въпрос за справяне с повишена функция на потните жлези. Различни изследвания показват, че ботоксът е един от най-полезните и ефективни начини за запазване свежестта на тялото и предотвратяване появата на потни секреции.
 • ботокс: контрол на мускулните спазми – още едно свойство на ботокса, за което може би сте нямали никаква представа досега. Мускулните спазми са сериозен проблем, на който трябва да се обърне необходимото внимание. При по-тежки случаи те водят до различни гърчове в областта на шията, потрепвания на клепачите и дори заекване. Поставянето на ботокс значително ще редуцира подобни неконтролируеми от човека движения. Ако ботоксът се инжектира например в мускулите на челюстта, той ще спомогне за тяхното отпускане и овладяване на съществуващите проблеми.

Ботокс от Воуг 4
Основни предимства на ботокса

Основни предимства на процедурата по поставяне на ботокс

 

Процедурата по поставяне на ботокс носи редица предимства за клиента. Започвайки от сравнително бързото и лесно извършване и стигайки до ефективните резултати след инжектирането. Нека в рамките на няколко реда да обобщим основните преимущества на ботокса:

 • сигурност за клиента – процедурата по поставяне на ботокс е напълно безопасна и не крие никакви сериозни рискове за здравето на клиента. Има две главни причини за това. На първо място, ботоксът се поставя сравнително лесно и не изисква сложни медицински манипулации. Освен това рискът впоследствие той да се разпространи и в други части на тялото е доста малък. Така че можете напълно спокойно да се подложите на тази процедура за подмладяване на кожата и подобряване на цялостния външен вид, без да се притеснявате от възникване на сериозни странични ефекти или здравословни проблеми.
 • бързина на процедурата – друго важно предимство на процедурата по инжектиране на ботокс е, че не налага дългото ви стоене в лекарския кабинет или в съответната специализирана клиника. Като цяло процедурата се извършва доста бързо, като дори може да се каже, че повече време отнема предварителният преглед и консултация със специалист. Самото инжектиране на ботокса обикновено завършва в рамките на 10 минути. Веднага след това можете да напуснете лекарския кабинет и да се върнете към своето нормално ежедневие.
 • без болка – поставянето на ботокс съвсем не е процес, който ще донесе някакви сериозни болки или неприятни усещания за клиента. Всичко, което ще усетите по време на самата процедура, е леко убождане и евентуално известно парене на съответното място. Но, както вече казахме, процесът завършва доста бързо и тези усещания ще изчезнат в рамките на кратък период от време.
 • качествени резултати – и, разбира се, това, което клиентите най-много търсят при различните козметични процедури, а именно постигането на качествени и ефективни резултати по отношение на своята красота и външен вид. Поставянето на ботокс несъмнено ще ви донесе такива резултати. Ботоксът успешно премахва различните типове бръчки, изглажда кожата на лицето и и придава по-свеж и младежки вид.

Ботокс от Воуг 5
Съвети при поставянето на ботокс

Съвети относно поставянето на ботокс

 

Накрая ще ви дадем и някои полезни съвети за случаите, в които сте решили да използвате полезните свойства на ботокса за своята кожа и външен вид. Разделили сме тези съвети на три основни групи. В първата са включени главно общи напътствия относно избиране на правилното място за извършване на въпросната процедура. А след това ще разберете и какво трябва (или не трябва) да правите съответно преди и след самото инжектиране на ботокса.

Ботокс от Воуг 6
Общи съвети – ботокс

Общи съвети – на първо място, бихме ви посъветвали внимателно да избирате хората и мястото, на което ще бъде извършена процедурата по поставяне на ботокс. Не забравяйте, че тези неща са от голямо значение за добрия краен резултат.

 • само в лекарски кабинети – в никакъв случай не приемайте процедурата по инжектиране на ботокс да се извършва на случайни места или от недостатъчно квалифицирани лица. Поставянето на ботокс трябва да се прави само в лекарски кабинети и специализирани в тази област клиники.
 • информация за продукта – поискайте повече информация за продукта, който ще ви бъде инжектиран. Важен въпрос в това отношение е например дали той е закупен директно от производителя или официален негов представител.

Преди поставянето на ботокс 

По принцип процедурата по инжектиране на ботокс не изисква някаква специална предварителна подготовка на кожата. И все пак е добре да обърнете внимание на няколко неща:

 • предварителен преглед и консултация – задължително преди поставянето на ботокса се прави преглед и консултация със съответния лекар. На този преглед трябва да споделите цялата информация относно здравословното си състояние, която може да има отношение към извършването на процедурата. В това число алергии или непоносимост към определени вещества, както и специфични здравословни състояния. Така най-точно ще се определи цялостното въздействие на ботокса, очакваните резултати и възможните нежелани ефекти.

 

След поставянето на ботокс

След поставянето на ботокс е от голямо значение да спазите няколко прости правила. Те ще гарантират постигането на качествен и ефективен резултат от процедурата, както и запазването му във времето.

 • изправено положение – важно изискване е оставането на тялото в изправено положение за период от 4 до 6 часа след инжектирането на ботокса. В никакъв случай не лягайте в хоризонтално положение преди това време да е минало.
 • без масажи – още едно нещо, което е препоръчително да не правите след поставянето на ботокса. Избягвайте масажиране на третираните зони в часовете или дори деня след извършване на процедурата.
 • далеч от топлина – друг съвет, който можем да ви дадем, е да стоите далеч от топлина в часовете след поставянето на ботокса. Избягвайте и активности като спортуване, фитнес и различни физически натоварвания, които могат да доведат до зачервяване на лицето.
 • последващ преглед – и не на последно място, до две седмици след инжектирането на ботокса, трябва отново да преминете през преглед. Така вашият специалист ще може да види внимателно резултата от процедурата и да прецени дали има нужда от някакви корекции.

Доверете се на висококвалифицираните специалисти от Воуг клиник и си осигурете качествена и ефективна процедура по поставяне на ботокс, която ще спомогне за красотата и здравословния външен вид на вашата кожа!

Какво трябва да знаете за ботокса?
Кои са основните приложения на ботокса?
Ботокс – допълнителни свойства
Основни предимства на процедурата по поставяне на ботокс
Съвети относно поставянето на ботокс
Преди поставянето на ботокс
След поставянето на ботокс

 

Ботокс 1
Ботокс 2
Ботокс 3
Ботокс 4
Ботокс 5
Ботокс 6
Ботокс 7
Ботокс 8
Ботокс 9
Ботокс 10
Ботокс 11
Ботокс 12
Ботокс 13
Ботокс 14
Ботокс 15
Ботокс 16
Ботокс 17
Ботокс 18
Ботокс 19
Ботокс 20
Ботокс 21
Ботокс 22
Ботокс 23