МЕЗОТЕРАПИЯ

 

Малка, но Ефективна инжекция.

Горди сме да представим нашето портфолио с иновативни Мезотерапия лечения, чрез които нашите лекари обещават да се преборят с всички състояния на кожата, като стареене, косопад, акне, отпусната кожа, целулит и мастни натрупвания в проблемни зони.

Това е безболезнена процедура, по време на която се инжектират витамини и подхранващи разтвори в третираната зона, а резултатите настъпват най-скоро седмица след първото му прилагане. Мезотерапията се счита за бъдещето на Естетичната медицина след като обичайните методи са обикновено бавни или неуспешни в достигане на желаните резултати.

Нека предложим на вашата кожа страхотен коктейл от витамини и подхранващи съставки. Посетете ни за безплатна консултация.
НАЙ-ПОПУЛЯРНИТЕ МЕТОДИ ЗА МЕЗОТЕРАПИЯ

• Подмладяваща терапия

• Цялостно освежаване на кожата

• Финни бръчици и линии

• Акнетична кожа

• Торбички и тъмни кръгове под очите

• Белези от акне • Понижен тонус и вяла кожа

• Третиране на целулит

• Бръчки по врата и деколтето

• Натрупани мазнини в проблемни зони

• Увиснала кожа – вътрешна част на ръцете и бедрата

• Алопеция при мъже

• Косопад при жени

• Лечение на стрии

Какво представлява мезотерапията?

 

Мезотерапия на супер цени 1

Мезотерапия – какво представлява

Малка, но ефективна инжекция, която помага на клиента да се пребори с всички неблагоприятни състояния на кожата – започвайки от нейното стареене и отпускане, и стигайки до акне, целулит, мастни натрупвания и др. Така с едно изречение може да бъде описана тази уникална процедура, носеща наименованието мезотерапия. Какво обаче наистина представлява мезотерапията? Тя е безболезнена за клиента процедура, при която в третираната зона от човешката кожа се инжектират витамини и подхранващи разтвори. Мезотерапията до голяма степен е възможно да се определи като бъдещето на естетичната медицина, тъй като носи доста по-бързи и ефективни резултати в сравнение с други подобни процедури на пазара. Чрез своя коктейл от витамини и подхранващи съставки, мезотерапията ще допринесе за подмладяване и освежаване на вашата кожа, както и премахване на всички нежелани белези и образувания по нея.

 

Мезотерапията – подходяща процедура за лице и тяло

 

Мезотерапия на супер цени 2

Мезотерапия за лице и тяло

По принцип процедурите по мезотерапия се делят на два основни типа – за лице и за тяло. Като мезотерапията за лице е насочена към подхранване и освежаване кожата на лицето, придавайки и здравословен и естетичен външен вид. От друга страна, мезотерапията за тяло може да има и други полезни функции, например стимулиране изгарянето на мазнини. Нека в следващите редове да разгледаме най-важните неща, които трябва да знаете за всеки от двата типа мезотерапия:

 

 1. Мезотерапия за лице – този тип мезотерапия се използва за кожата по лицето, шията и деколтето. Основната й цел е да достави на въпросните зони необходимите витамини, минерали и други полезни вещества. Защо е нужна мезотерапията за вашето лице? Трябва да сте наясно, че с напредване на възрастта по кожата на лицето се появяват най-различни белези на стареене. Такива белези могат да бъдат например отпускане на кожата, загуба на нейната свежест, промяна на цвета и, разбира се, поява на бръчки. Мезотерапията ще ви помогне да избегнете подобни неприятни ефекти и да запазите здравословния и красив външен вид на своето лице. Резултатите от прилагането на мезотерапията за лице включват трайно подмладяване и цялостно освежаване на кожата, премахване на фини бръчици и линии, както и изчистване на нежеланите торбички и тъмни кръгове около очите. Едно малко чудо, правещо лицето да изглежда почти като ново.
 2. Мезотерапия за тяло – както вече казахме, мезотерапията за тяло се различава от тази за лице по своите главни цели и приложения. Тя е насочена по-скоро към редуциране на мазнините и привеждане на съответната част от човешкото тяло в желания вид и форма. Този процес се извършва чрез въздействие върху алфа – и бета – рецепторите на мастните клетки. Ще се опитаме да ви обясним по най-простия възможен начин какви точно са функците на въпросните рецептори. Може да се каже, че те играят ролята на вход и изход за мазнините. По принцип през алфа – рецепторите мастните клетки получават мазнини за складиране, докато бета – рецепторите извеждат мазнините в случай, че тялото се нуждае от допълнително количество енергия. И тук именно идва ролята на мезотерапията като процедура. Инжектираните чрез мезотерапията полезни вещества стимулират дейността на бета – рецепторите по отношение извеждане на мазнините и съответно редуцират обратния прием на мазнини в клетките чрез алфа – рецепторите. По този начин се постигат редица положителни за човешкото тяло ефекти. В зависимост от зоната на приложение на мезотерапията, въпросните полезни ефекти могат да включват стягане и скулптуриране на корема, бедрата, седалището или горната част на ръцете. В допълнение, чрез мезотерапията ще се гарантира изглаждане на целулита и намаляване на обиколките на тялото. Така че ако се стремите към красиво и добре оформено тяло, мезотерапията ще ви бъде от голяма полза за реализиране на поставените цели.

Мезотерапия на супер цени 3

Мезотерапия от Воуг Клиник

История на мезотерапията

Преди да поговорим по-подробно за всички приложения и свойства на мезотерапията, ще ви запознаем съвсем накратко с историята на нейното възникване и разпространение. Като процедура мезотерапията е открита и приложена за първи път през 1952 година от Мишел Пистор, популярен в този период френски лекар. Може да се каже, че самото откриване на мезотерапията става по съвсем случаен начин. В кабинета на Пистор пристига пациент с астматичен пристъп, който се нуждае от спешна медицинска помощ. Точно в този момент обаче лекарят не разполага с необходимите инструменти. Затова той решава да импровизира, за да спечели малко време. Пистор взема една останала счупена спринцовка с дължина на иглата 4 мм и инжектира съответния медикамент. Шокът за него е голям, когато пациентът не само се стабилизира, но и пристъпът му напълно изчезва. Тогава Пистор споделя откритието си със своя колега Карно. Двамата заедно провеждат редица изследвания, в резултат на които се появява нов вид терапевтични игли с дебелина 4 мм, впоследствие използващи се в процедурите по мезотерапия.

 

Мезотерапия на супер цени 4

История на мезотерапията

Минават обаче повече от 30 години, преди мезотерапията официално да бъде призната за метод на традиционата медицина. Това е направено през 1987 година от Френската Медицинска Академия. Първоначално мезотерапията се използва главно за облекчаване на спортни травми или състояния на ревматизъм. Впоследствие тя намира приложение и в естетичната медицина като средство за подмладяване и освежаване на кожата, борба срещу косопада, намаляване и изглаждане на целулита, редуциране на натрупаните мазнини в някои проблемни зони от тялото и т.н. Ефективността на мезотерапията и добрите резултати, които тя носи на пациентите, бързо увеличават нейната популярност. Скоро тази популярност излиза извън Франция и достига до редица други европейски държави. За да се стигне до днес, когато вече мезотерапията е широко практикувана процедура за подобряване състоянието на кожата по цял свят. Гарантираните отлични резултати, липсата на болка и странични ефекти при извършване на процедурата, правят мезотерапията неразривно свързана с бъдещето и еволюцията на естетичната медицина.

 

Мезотерапия на супер цени 5

Мезотерапия – основни свойства

 

Мезотерапия – основни свойства и приложения

 

Мезотерапията има редица полезни свойства и приложения както за кожата на лицето, така и по отношение на останалите зони от човешкото тяло. Започвайки от цялостното освежаване на кожата и премахване на фините бръчици и линии, и стигайки до третирането на целулита и редуцирането на натрупаните на определени места мазнини. В следващите редове ще разгледаме поотделно всяко едно от основните приложения на мезотерапията, извеждайки на преден план нейните особености, свойства и преимущества за кожата ни. И така, нека да започваме:

 

 • мезотерапия: подмладяваща терапия – приложението на мезотерапията като подмладяваща за кожата терапия до голяма степен се свързва с хиалуроновата киселина. Какво всъщност представлява тя? Хиалуроновата киселина е напълно естествена съставка, която се синтезира от човешкия организъм. Нейните основни свойства са да поддържа кожата добре хидратирана, да повишава еластичността й и да забавя процесите на стареене. С напредването на възрастта на човек обаче синтезът на хиалуронова киселина намалява значително и се налага периодично да бъдат добавяни допълнителни количества от нея чрез различни процедури. Една такава процедура е именно мезотерапията. При мезотерапията хиалуроновата киселина се инжектира в проблемния участък от кожата заедно с другите полезни и подхранващи вещества. И резултатите са повече от положителни. Благодарение на мезотерапията се осъществява цялостно подмладяване и освежаване на кожата, подобряване на нейната еластичност и възвръщане на здравословния й външен вид. Така че ако имате проблеми с остаряла,, груба и увредена кожа по лицето, мезотерапията е най-добрата и подходяща опция за вас.
 • мезотерапия: акнеична кожа – когато става въпрос за кожата на лицето, акнето също е един доста често срещан проблем в днешни дни. И причина за това са не само постоянно излизащите по кожата гнойни пъпки, но и труднозаличимите следи, които те оставят след себе си. Ако искате бързо и ефективно да премахнете въпросните следи, то горещо ви препоръчваме да се насочите към метода на мезотерапията. Мезотерапията включва процедури, предвидени специално за изравняване на грапавините и заглаждане на белезите, причинени от акне. Но това съвсем не е единственото полезно свойство на мезотерапията в споменатия аспект. Освен премахване на нежеланите белези, мезотерапията гарантира и изравняване на покритието и подобряване тена на кожата. В допълнение, мезотерапията може да се използва като ефективна профилактика срещу повторна поява на акне по кожата на лицето.
 • мезотерапия: третиране на целулит – мезотерапията върши отлична работа и във връзка с третирането и премахването на целулит. В това отношение мезотерапията гарантира доста по-бързи и ефективни резултати в сравнение с често използваните антицелулитни кремове (независимо от какъв вид и марка са те). Каква е причината за значителното преимущество на мезотерапията, когато става въпрос за проблеми с целулит? Отговорът на този въпрос всъщност е много прост. За премахване на целулита е нужно съответните активни вещества да проникнат дълбоко в дермата на човешката кожа. Това със сигурност няма как да стане чрез различните видове антицелулитни кремове, които ограничават въздействието си само до нейния повърхностен слой, а именно епидермиса. Съвсем друг обаче е случаят с мезотерапията. Групата полезни вещества, инжектирани по време на процедурата на мезотерапията, навлизат достатъчно дълбоко в кожата, за да осигурят максимален полезен ефект по отношение премахване на целулита. Изборът на мезотерапията за премахване на целулит безспорно ще ви гарантира отлични и дълготрайни резултати в този аспект.

Мезотерапия на супер цени 6

Мезотерапия от Воуг Клиник

 • мезотерапия: натрупани мазнини в проблемни зони – въпросните проблемни зони при жените са най-вече свързани с областта на корема, бедрата и задните части. Те развалят цялата женска фигура и понякога е трудно да се премахнат дори с упорити диети и изтощителни упражнения във фитнеса. Ако случаят при вас е подобен, то горещо ви препоръчваме да се насочите към мезотерапията като метод за редуциране на излишните мазнини и намаляване на цялостното тегло. Как действа специалната мезотерапия, предназначена за отслабване? При този тип мезотерапия в проблемната зона се инжектира комбинация от полезни вещества, имащи свойството да разграждат мазнините. Мезотерапията носи ефективни и дългосрочни резултати в това отношение. Тя не само ще редуцира мазнините и подобри формата и състоянието на вашето тяло, но и ще спомогне за стимулиране обмяната на веществата и подобряване цвета на кожата в съответната зона. Освен това мезотерапията може да се прилага успешно и в комбинация с други методи за отслабване като спортуване, специални хранителни режими и т.н. Съчетанието от мезотерапия и подобни дейности ще доведе до още по-добра ефективност по отношение на крайните резултати за вашето тяло.
 • мезотерапия: лечение на стрии – стриите са един доста сериозен проблем, който съвсем не е свързан само и единствено с периодите около бременността и раждането. Всъщност стрии могат да се появят както при жени, така и при мъже от различни възрастови групи. Какво точно представляват стриите? Това са белези, предизвикани от микро разриви на кожата, които е възможно да имат бял, виолетов или светлорозов цвят. Зоните от тялото, върху които обикновено могат да се видят, са ръцете, гърдите, корема и бедрата. Както вече казахме, причините за появяване на стриите в някои случаи нямат нищо общо с бременност или раждане. Тези белези възникват и при бърза и значителна загуба на тегло, както и наличие на някакъв вид хормонално нарушение. Една изключително добра опция за решаване на проблема със стриите е прилагането на мезотерапия. През последните години процедурите по мезотерапия бяха усъвършенствани доста в това отношение. Вече мезотерапията е значително по-ефективна и полезна във връзка с редуциране и заличaване на стриите, подобряване текстурата на кожата и повишаване на нейната естествена защита. Мезотерапията не само ще ви помогне да се оттървете от стриите, но и ще ви гарантира, че те няма да се завърнат в близък период от време.

Мезотерапия на супер цени 7

Мезотерапия – безболезнена инжекция

 • мезотерапия: косопад при жени – мезотерапията може да се използва и за успешно и ефективно разрешаване на проблеми с косопад. Тя е подходяща за прилагане, независимо дали става въпрос за нормална, суха или пък мазна коса. Как се осъществява на практика мезотерапията на косата? При нея в областта на скалпа се инжектира комбинация от витамини и други полезни вещества, имащи свойството да усилват растежа на косата и да нормализират нейната структура. Редица са благоприятните ефекти вследствие извършването на процедура по мезотерапия на косата. На първо място, благодарение на мезотерапията се наблюдава цялостно възстановяване на косата по отношение на нейния здравословен външен вид, обем и блясък. Освен това мезотерапията успешно активира растежа на косата и в същото време представлява ефективна защита срещу появата на бели косми.
 • мезотерапия: проблеми с пигментации – пигментациите са още един често срещан проблем, когато става въпрос за кожата на лицето. Те придават на лицето неестествен и нездравословен външен вид. И ако не се вземат някакви специфични мерки срещу тях, могат да се запазят за дълъг период от време и дори да се разпространят още повече. Мезотерапията е един от най-добрите и ефективни методи за премахване на пигментациите по лицето. При мезотерапията за пигментации се използва комбинация от полезни вещества, които изпълняват три основни свойства – избелване на кожата на лицето, регулиране на пигментациите и антиоксидантна защита. Прилагането на процедура по мезотерапия ще позволи значително да се намалят нежеланите оцветявания по лицето, както и да се предотврати появяването на нови такива. В допълнение, благодарение на мезотерапията се постига по-светъл и блестящ тен, който оказва положително въздействие върху цялостния външен вид и излъчване на лицето.
 • мезотерапия: случаи на купероза – преди да разгледаме въздействието на мезотерапията в това отношение, ще изясним какво точно означава купероза. Това е тип изменение на кръвоносните съдове, при което по лицето се появяват множество червени петна. В повечето случаи тези петна са придружени от парене, сърбеж и други неприятни усещания. Как мезотерапията може да помогне при възникване на подобен проблем? На първо място, трябва да сте наясно, че не е възможно чрез мезотерапията да се излекува цялостно заболяването. За тази цел е нужно да се приложат специфични лазерни процедури, за които трябва да се консултирате със своя личен лекар. Мезотерапията обаче ще ви помогне значително да подобрите състоянието на кожата по лицето си и да редуцирате до минимум ефектите върху нейния външен вид, предизвикани от куперозата. Благодарение на мезотерапията кожата изсветлява, а проявленията на болестта в засегнатите зони от лицето стават по-малко забележими. Но това не е всичко. Прилагането на процедурата по мезотерапия ще донесе и защитен ефект, предпазвайки вашето лице от появата на нови съвкупности от нежеланите червени петна.
 • мезотерапия: случаи на розацея – розацеята е друго специфично заболяване, което най-често се появява при зрелите жени. Какво представлява то? Може да се каже, че розацеята е хронично възпаление на кожата на лицето. При него се наблюдава цялостно зачервяване на кожата, както и поява на разширени кожни съдове, придружени с червеникави пъпки. Причините за възникване на розацеята е възможно да бъдат най-различни – от проблеми със стомашно – чревния тракт до повишена или намалена секреция на жлъчния мехур и т.н. Тук отново полезното действие на мезотерапията не е свързано толкова с пълно излекуване на заболяването, а по-скоро с ограничаване на последствията от него върху външния вид на човека. Извършването на процедура по мезотерапия спомага за намаляване на пъпките и зачервяванията по лицето, както и за възвръщане на неговия здравословен и естетичен външен вид.
 • мезотерапия: болки и възпаления – както споменахме в точката „История на мезотерапията“, като процедура мезотерапията първоначално се е прилагала за лечение на различни болки и травми. Едва по-късно идват нейните приложения в естетическата медицина, които са и най-популярни днес. Същевременно обаче мезотерапията продължава да се използва активно за лечение на болки и възпаления. В този аспект тя всъщност е една от най-ефективните и полезни процедури в медицинската сфера. Мезотерапията върши чудесна работа при остри болки във всички части на тялото, хронични болки, както и т.нар. рецидивиращи болки, чието действие продължава с години. В допълнение, мезотерапията може да бъде доста полезна и по отношение бързото и ефективно възстановяване от спортни травми и контузии, но затова нейно приложение ще поговорим в следващия абзац.
 • мезотерапия: лечение на спортни травми и заболявания – напоследък мезотерапията става все по-използвана и предпочитана процедура, когато става въпрос за различни спортни травми и заболявания. И причината за това е много проста. В сравнение с други подобни процедури, които се предлагат на пазара, мезотерапията прави възстановяването значително по-бързо и ефективно. Тя е подходяща за прилагане при някои от най-често срещаните в спортната сфера проблеми, като например увреждания на ставните връзки, хрущялите, сухожилията или мускулите. В процедурите по мезотерапия, предназначени за лечение на спортни травми, се използва комплекс от специално подбрани полезни вещества. В повечето случаи тези полезни вещества включват противовъзпалителни медикаменти, такива за тъканно възстановяване, витамини и фитопрепарати. Възможно е мезотерапията да се комбинира с различни физиотерапевтични процедури, за да се увеличи максимално полезният ефект за човешкото тяло.
 • мезотерапия: костни и ставни заболявания – и още едно приложение на мезотерапията, свързано със сферата на традиционната медицина. Мезотерапията е незаменимо средство по отношение облекчаването на болки, предизвикани от костни и ставни заболявания. Като примери за подобни заболявания ще дадем ревматоидния артрит, брахикардиите, остеопорозата и невралгичния ишиас. Най-голямо полезно действие мезотерапията оказва на пациентите, страдащи от остеопороза. При прилагането на мезотерапията за тази цел в организма на човека се вкарва комплекс от полезни вещества като витамин Д, калций и др. Те имат свойството да възстановяват структурата на коста и да служат като силно обезболяващо средство за пациента. Мезотерапията значително ще намали неприятните симптоми, предизвикани от остеопорозата, и ще изиграе своята роля в процеса на противодействие на заболяването.

 

Какви са предимствата на мезотерапията?

 

След като разгледахме голяма част от приложенията на мезотерапията, е време да обобщим и нейните главни преимущества за клиента. Те започват от сравнително лесната за прилагане и безболезнена процедура на мезотерапията, и стигат до отличните резултати за кожата и външния вид на човека, които тя носи. Ето накратко защо мезотерапията е най-добрият избор за вас:

 

 1. Мезотерапия: безболезнена процедура – това, в което всъщност се състои мезотерапията, е инжектиране на витамини и подхранващи разтвори в проблемни зони от човешкото лице и тяло. Тази процедура е сравнително лесна за осъществяване и в същото време напълно безболезнена за клиента. Така че няма нужда да се притеснявате от възникване на силна болка или други неприятни усещания по време на мезотерапията. Единственото, което може да почувствате, е леко убождане или парене в третираната зона.
 2. Мезотерапия: липса на риск за здравето – още едно много важно преимущество на мезотерапията, с което трябва да сте наясно. Мезотерапията не е свързана с абсолютно никакви сериозни странични ефекти или рискове за здравето. Хиалуроновата киселина, витамините и като цяло всички подхранващи вещества, използващи се в мезотерапията, са безвредни за човешкия организъм и се абсорбират без проблем от него. В този смисъл е малка вероятността от възникването на алергични реакции и други подобни неприятни ефекти.
 3. Мезотерапия: ефективност – разбира се, ефективността е най-търсената характеристика от всяка козметична процедура. И можете да бъдете сигурни, че мезотерапията ще ви я достави. Процедурата по мезотерапия е подходящо средство за борба с всякакви проблеми на кожата – започвайки от нейното стареене и загуба на еластичност, и стигайки до акне, пигментации и различни оцветявания. В допълнение, мезотерапията върши отлична работа по отношение редуциране на мазнините и подобряване на формата и състоянието на отделни зони от човешкото тяло. Независимо дали става въпрос за кожата на лицето или пък на други части от тялото, мезотерапията е вашата гаранция за качествени и ефективни резултати.
 4. Мезотерапия: допълнителни ползи – както видяхте в точката „Мезотерапия – основни свойства и приложения“, мезотерапията може да бъде полезна на човешкото тяло в много аспекти. Така че подлагайки се на мезотерапия за премахване на зачервявания и пигментации, вие ще получите и други благоприятни ефекти. От една страна, мезотерапията спомага за по-добрата циркулация и приток на кръв към третираната зона. От друга, е възможно също така мезотерапията да изиграе значителна роля за облекчаването на различни болки и мускулни спазми в тази зона. Избирайки мезотерапията, вие правите важна стъпка към постигането на здраво, добре оформено и красиво тяло.
 5. Мезотерапия: дълготрайни резултати – по принцип резултатите от мезотерапията могат да се видят най-рано седмица след нейното първо прилагане. В зависимост от проблема, който се третира, се извършват една или две процедури по мезотерапия на година. Като всяка от тези процедури по мезотерапия е съпътствана от поддържащи терапии през един, два или три месеца. Мезотерапията може да ви донесе доста трайни резултати по отношение на състоянието и външния вид на кожата. За тази цел обаче и вие ще трябва да положите известни усилия. Дълготрайните резултати от мезотерапията са пряко свързани със спазване на подходящи диети и водене на здравословен начин на живот от страна на клиента. Така че бихме ви препоръчали да бъдете отговорни към своето здраве и външен вид, за да получите наистина максимален ефект от мезотерапията като процедура.

 

Мезотерапия на супер цени 8

Мезотерапия – красота за лицето

Мезотерапия – няколко полезни съвета

 

Продължаваме с няколко полезни съвета за случаите, в които ще се подлагате на мезотерапия. Тези съвети са свързани с това какво трябва и не трябва да се прави непосредствено преди и след мезотерапията, както и с начините за максимално удължаване на ефекта от процедурата. Ето основните ни препоръки към всички, избиращи мезотерапията:

 

 • само в лекарски кабинети – това е първият и може би най-важен съвет, свързан с мезотерапията, на който да обърнете внимание. Мезотерапията трябва да се извършва само и единствено в лекарски кабинети или специализирани клиники. Не се подвеждайте от това, че процедурата се прави сравнително лесно и бързо. Все пак става въпрос за вашето здраве и красота, и не е добре да ги оставяте в ръцете на случайни хора.
 • повече информираност – не се притеснявайте да задавате въпроси и да искате повече информация относно процедурата по мезотерапия, която предстои да ви бъде приложена, и използваните в нея продукти и съставки. Колкото по-наясно сте с всичко около процедурата, толкова по-добре за вас. Хубаво ще е например да попитате какви точно продукти ще ви бъдат инжектирани. Поинтересувайте се дали тези продукти са закупени директно от производителя или официален негов представител, както и какви са гаранциите за тяхното качество. Ако процедурата по мезотерапия наистина се прави в съответствие с най-добрите съвременни стандарти в областта, съответните специалисти няма да имат нищо против да отговорят ясно и изчерпателно на всички ваши въпроси.
 • не се подвеждайте по цената на мезотерапията – в случай, че ви бъде предложено извършване на процедура по мезотерапия на доста по-ниска цена от пазарната, се замислите дали тя наистина си струва. Лично ние ви съветваме да не правите никакви компромиси с качеството на процедурата по мезотерапия, защото това впоследствие може да доведе до получаване на нежелателни и дори негативни резултати за вас и вашата кожа.
 • непосредствено преди мезотерапията – има някои вещества, които е препоръчително да не се употребяват непосредствено преди извършването на процедурата по мезотерапия. Като под „непосредствено“ в случая имаме предвид период от 24 часа преди самата процедура. Кои са тези забранени за вас вещества? Като такива можем да посочим аспирина и всякакви други съдоразширяващи елементи, както и различните видове алкохол. В определени случаи приемането на подобни неща преди мезотерапия може да доведе до неприятни последици за вашето здраве.
 • непосредствено след мезотерапията – след извършване на процедурата по мезотерапия, също трябва да спазвате някои правила и добри практики. На първо място, в период от няколко часа след мезотерапията избягвайте да си слагате грим. Вземането на душ или вана и съответно мокренето на третирания участък отново не е никак добра идея. Другата ни препоръка към вас важи за малко по-дълъг период от време, а именно две денонощия (или 48 часа) след извършване на процедурата по мезотерапия. Постарайте се в този период да не се подлагате на тренировки или интензивни физически натоварвания, които ще доведат до зачервяване на лицето ви, както и да не правите никакви топлинни процедури (сауна, парна баня).
 • осигурете си дълготрайни резултати – както вече казахме, постигането на дълготрайни резултати от процедурата по мезотерапия до голяма степен зависи от вашите лични действия и навици. Удължаването на ефекта от мезотерапията е пряко свързано със спазването на определени хранителни режими, поддържането на тялото в добра форма и като цяло воденето на здравословен начин на живот. За повече информация относно добрите практики след извършване на процедурата по мезотерапия, се консултирайте с избрания от вас специалист.

 

Мезотерапия на супер цени 9

Мезотерапия – дълготрайни резултати

Често срещани въпроси за мезотерапията

 

Накрая ще завършим и с няколко основни въпроса за мезотерапията, които най-често се задават от нашите клиенти. Те са свързани със същността на самата процедура по мезотерапия, страничните ефекти и противопоказанията за прилагането й, както и свойствата на използваните в нея вещества. Вижте в следващите редове цялата информация, която трябва да знаете за мезотерапията.

 

 

На колко процедури по мезотерапия трябва да се подложим?

 

Обикновено процедурите по мезотерапия се правят в пакети от по 2-3 за лицето и 4-10 за тялото. Разбира се, точният брой на тези процедури зависи до голяма степен от вашите индивидуални характеристики и особености. Времевото разстояние между отделните процедури по мезотерапия може да варира от 1 до 3 седмици. След завършване на съответния сеанс по мезотерапия с предварително определените на брой процедури, нов такъв се прави най-малко след половин година. Внимателно обсъдете с избрания от вас специалист броя на процедурите по мезотерапия и очакваните крайни резултати. Също така уточнете програма за извършването им, която да съответства както на вашия личен график и предпочитания, така и на изискванията за ефективност на мезотерапията.

 

 

Мезотерапия на супер цени 10

Мезотерапия – колко процедури са нужни

 

Наистина ли процедурите по мезотерапия са безболезнени?

 

Да, процедурите по мезотерапия са абсолютно безболезнени за клиента. За да се убедите в това, трябва просто да се замислите какво всъщност представлява мезотерапията. Една малка инжекция, чрез която в организма ви се вкарват полезни и подхранващи вещества за разрешаване на най-често срещаните кожни проблеми – от стареене и загуба на еластичност на кожата, до акне, различни пигментации и оцветявания. Така че наистина няма от какво да се притеснявате. Процедурата по мезотерапия по никакъв начин не е свързана с възникването на сериозна болка или неприятни усещания. Единственото, което можете да почувствате, е леко убождане или парене в третираната зона.

 

 

Съществува ли риск от възникване на странични ефекти от мезотерапията?

 

Мезотерапията не носи риск от възникване на сериозни странични ефекти за клиента. По принцип процедурата по мезотерапия се извършва с фина и тънка игла, изключваща възможността за видими и трайни наранявания на човешката кожа. Разбира се, винаги могат да се появят леки зачервявания, синини или прекалена чувствителност на кожата в третираната зона. Но това са съвсем краткотрайни ефекти, които изцяло изчезват в рамките на няколко дни. За алергични реакции въобще не може да става въпрос, защото в мезотерапията се използват хиалуронова киселина, витамини и други подхранващи вещества, които са абсолютно безопасни за човешкия организъм и се абсорбират от него без никакъв проблем.

 

 

Какви са противопоказанията за прилагане на мезотерапия?

 

Както за общо взето всички процедури, за мезотерапията също има някои противопоказания. Те се отнасят най-вече за точно определени групи от хора: бременни и кърмачки, страдащи от онкологични заболявания и получаващи често сърцебиене или загуба на съзнание. При тези групи от хора не се препоръчва прилагането на мезотерапията като процедура. Също така има и някои други случай, за които задължително трябва да говорите с избрания от вас специалист. Това са например съществуващи алергии или пък провеждано лечение със съдоразширяващи препарати. Ако се отнасят за вас, споделете ги със съответния лекар, за да можете да обсъдите заедно възможностите и рисковете при евентуално прилагане на процедура по мезотерапия.

 

 

Каква е ролята на хиалуроновата киселина в мезотерапията?

 

Както на няколко пъти казахме дотук в текста, наред с всички витамини и полезни вещества, в мезотерапията се използва и хиалуронова киселина. Тя е изключително подходящ избор не само за мезотерапията, но и за редица други процедури в козметичната индустрия. И има редица причини за това. На първо място, хиалуроновата киселина е напълно естествена съставка, която се синтезира от човешкия организъм при нормални условия. Освен това тя притежава отлични свойства по отношение поддържане на хидратацията на кожата, повишаване на нейната еластичност и забавяне процесите на старееене. Ето основните характеристики на хиалуроновата киселина, които правят използването й в мезотерапията толкова полезно за клиента:

 

 1. Безвредна за клиента – хиалуроновата киселина е съставка, която се синтезира в човешкия организъм. Това прави инжектирането й по време на мезотерапията абсолютно безопасно и безвредно. Тя се абсорбира изключително лесно от организма и не предизвиква никакви сериозни алергични реакции или други странични ефекти. А защо всъщност е нужно на човека инжектирането на хиалуронова киселина чрез мезотерапия или други козметични процедури? Истината е, че с напредване на възрастта синтезът на хуалуронова киселина, за който споменахме, силно намалява. А това оказва негативен ефект върху външния вид, еластичността и хидратацията на кожата. Получаването на допълнителни количества хиалуронова киселина чрез мезотерапията спомага за запазване на младежкия вид на кожата и справяне с кожни проблеми от най-различно естество.
 2. Бързи и ефективни резултати – използването на хиалуроновата киселина в мезотерапията и другите козметични процедури носи бързи и ефективни резултати за клиента по отношение състоянието и външния вид на неговата кожа. Тези бързи и ефективни резултати са гарантирани при най-различни приложения на хиалуроновата киселина в това отношение. Независимо дали става въпрос за цялостно подмладяване и освежаване на кожата, нейната по-добра хидратация или пък премахване на различни видове бръчки, хиалуроновата киселина ще ви свърши отлична работа. Точно тези свойства на хиалуроновата киселина я правят толкова предпочитана и използвана в процедурите по мезотерапия. Бъдете сигурни, че мезотерапията с хиалуронова киселина ще ви донесе желаните резултати и ще подобри значително състоянието и външния вид на вашата кожа.
 3. Запазване на положителния ефект – друго много важно свойство на хиалуроновата киселина, правещо я изключително подходяща за мезотерапия и подобни козметични процедури. Положителното въздействие на хиалуроновата киселина върху човешката кожа се запазва за сравнително дълъг период от време. Като този ефект в повечето случаи трае от половин до една година и дори повече. След изтичането на споменатия период, съвсем спокойно може да се направи нова процедура по мезотерапия (или която и да е друга козметична процедура с участие на хуалуронова киселина), за да се запази здравословния и красив външен вид на кожата.
 4. Лесно и безболезнено инжектиране – и не на последно място, процесът по инжектиране на хиалуроновата киселина в организма е доста лесен и в същото време безболезнен за клиента. Обикновено той продължава в рамките на 10-15 минути. Независимо дали става въпрос за мезотерапия, филъри за лице или други процедури с участието на хиалуронова киселина, не се наблюдават сериозни болки или неприятни усещания за клиента. Както вече казахме, единствено може да почувствате леко убождане или парене на съответното място. Тези ефекти обаче преминават своевременно след приключване на процедурата.

 

 

При нас в Воуг клиник можете да бъдете напълно сигурни за  ефективността и безопасността на прилаганите процедури по мезотерапия. Специалистите ни се отличават с висока квалификация и богат опит в областта, а продуктите, които използваме за мезотерапията, са само и единствено от най-високо качество. Доверете се на Воуг клиник и ще получите отлични резултати по отношение на красивия и здравословен вид на вашата кожа!

 

Какво представлява мезотерапията?
Мезотерапията – подходяща процедура за лице и тяло
История на мезотерапията
Мезотерапия – основни свойства и приложения
Какви са предимствата на мезотерапията?
Мезотерапия – няколко полезни съвета
Често срещани въпроси за мезотерапията
На колко процедури по мезотерапия трябва да се подложим?
Наистина ли процедурите по мезотерапия са безболезнени?
Съществува ли риск от възникване на странични ефекти от мезотерапията?
Какви са противопоказанията за прилагане на мезотерапия?
Каква е ролята на хиалуроновата киселина в мезотерапията?

 

Мезотерапия 1
Мезотерапия 2
Мезотерапия 3
Мезотерапия 4
Мезотерапия 5
Мезотерапия 6
Мезотерапия 7
Мезотерапия 8
Мезотерапия 9
Мезотерапия 10
Мезотерапия 11
Мезотерапия 12
Мезотерапия 13
Мезотерапия 14
Мезотерапия 15
Мезотерапия 16
Мезотерапия 17
Мезотерапия 18
Мезотерапия 20
Мезотерапия 21
Мезотерапия 22
Мезотерапия 23
Мезотерапия 24
Мезотерапия 25
Мезотерапия 26