МИКРОНИДЛИНГ

Любимата процедура на Холивуд – Микронидлинг е уникален метод за стягане на кожата, премахване на белези от акне, пигментни петна, широки пори и други несъвършенства!

Какво представлява микронидлингът?

Микронидлинг 1

Микронидлинг – Дерма Пен

Микронидлингът е ефикасна процедура, в основата на която стои специално устройство, наречено „дерма пен“ с множество миниатюрни игли. Въпросните игли предизвикват микро-пробождания в кожата. А това от своя страна отключва нейните оздравителни процеси и стимулира производството на нов колаген и еластин. По време на микронидлинга се образуват микроскопични канали в епидермиса и благодарение на тях, дълбоко в дермата се въвеждат хиалуронова киселина, витамини, аминокиселини и други активни съставки. Кожата се уплътнява, структурата й се подобрява, а бръчките се изглаждат и заличават.

 

Кои са основните преимущества на микронидлинга?

Микронидлингът като процедура за подмладяване, изглаждане и създаване на по-естетичен външен вид на кожата притежава редица преимущества. Започвайки от отличните резултати, които тя носи на пациента, и стигайки до минимизирането на болките и неприятните усещания за него. Ето малко повече за всяка от споменатите ползи от микронидлинга:

  1. Микронидлинг – Преди и след

    Микронидлинг: отлични резултати – първото и най-важно преимущество на микронидлинга е, че предоставя отлични резултати по отношение уплътняването и изглаждането на човешката кожа. В резултат на извършването на процедурата количеството колаген в кожата се вдига с невероятните 4 пъти. От голямо значение при микронидлинга е, че увеличава дълбочината на проникване за постигане на значим ефект във всички кожни слоеве. Това гарантира на пациента бързи и в същото време дълготрайни резултати по отношение на външния вид и цялостното състояние на кожата.

  2. Микронидлинг: редуциране на болката – ако търсите козметична процедура, която е максимално щадяща по отношение на болка и неприятни усещания, то микронидлингът е точно за вас. При него проникването на игличките в кожата става изключително ефективно, без да се стига до излишно надиране на епидермиса и съответно съпровождащи силни болки. Допълнителна защита в тази връзка е предварителното поставяне върху кожата на анестезиращ крем, който почти изцяло премахва нежеланите усещания за пациента по време на микронидлинга.
  3. Микронидлинг: липса на странични ефекти – освен всичко друго, микронидлингът не предизвиква странични ефекти и усложнения за кожата и организма на човека. След извършване на процедурата на третираното място се наблюдава само определено зачервяване. Това зачервяване обаче изчезва в рамките на 2-3 дни. Микронидлингът не изисква никакъв период на възстановяване, отсъствие от работа или социална изолация.

За какви проблеми обикновено се прилага микронидлингът?

Микронидлинг – процедура

Микронидлингът може да се използва за премахване на най-различни проблеми и несъвършенства по човешката кожа. Производството на колаген и растежни пептиди води до обновяване на кожата и заличаване на сериозни рани или пък белези от операционни процедури. Ефективното проникване на игличките спомага и да се заличат външните проявления на акнето, без пациентът да изпитва болка и неприятни усещания. Микронидлинг се прилага също при нужда от изглаждане на кожата и премахване на бръчките около очите, устните и другите основни зони от лицето.

Как протича самата процедура по микронидлинг?

Процедурата по микронидлинг не съдържа никакви действия и елементи, които да ви притесняват или плашат. Първоначално самата кожа се намазва с анестезиращ крем, за да се гарантира намаляването до минимум на болките и нежеланите усещания. След това се пристъпва и към същността на микронидлинга. За извършването му в употреба влиза апарат, на чийто накрайник се поставят стерилни картриджи с различен брой фини игли. Апаратът произвежда вибрации, водещи до многократно проникване на иглите в кожата. Тези микроубождания предизвикват процес на оздравяване чрез освобождаване на необходимите вещества – колаген, растежни пептиди, медиатори и т.н. Подобни полезни субстанции впоследствие са основният фактор за регенерация и обновяване на кожата, както и премахване на всички белези и несъвършенства по нея.

Доверете се на висококвалифицираните специалисти от Воуг Клиник, които ще ви гарантират качествена и ефективна процедура, водеща до отлични резултати за вашата кожа!

 

Какво представлява микронидлингът?
Кои са основните преимущества на микронидлинга?
За какви проблеми обикновено се прилага микронидлингът?
Как протича самата процедура по микронидлинг?