Уголемяване на гърдите – същност и предназначение

уголемяване на гърди 1

Уголемяване на гърди – силиконови импланти

 

Уголемяването на бюста по своята същност представлява процедура по оперативно поставяне на гръдни силиконови импанти. Основната цел на гръдните силиконови имланти е да предизвикат визуално уголемяване на женските гърди, както и да гарантират повишаването на тяхната пълнота и проекция. На процедура по уголемяване на бюста жените се подлагат по най-различни причини. Процедурата по уголемяване е възможно да се наложи и когато е наблюдавана определена асиметрия между двете гърди.

 

 

Няколко мита, свързани със силиконовите импланти за уголемяване на гърдите

Уголемяване на гърди 2

Уголемяване на гърди – митове за изкуствения бюст

 

За съжаление все още се разпространяват много митове и неверни твърдения, свързани със силиконовите импланти, които се използват при операциите за уголемяване на гърдите. Въпросните митове пораждат редица неоснователни страхове у жените и ги възпират от това да променят външния си вид в желаната от тях посока. Ето кои са най-популярните митове за силиконовяите импланти, служещи за уголемяване на бюста, и каква е истината за тях:

 

 • правят гърдите неестествени – не, това твърдение няма нищо общо с истината. Всъщност силиконовите импланти са най-популярните и използвани такива за уголемяване на гърдите точно защото успешно запазват естествения им вид и форма. В това отношение силиконовите импанти за уголемяване на бюста са много по-добър избор от салиновите, които невинаги носят на пациента желаната визия.
 • причиняват здравословни проблеми – дори в редица сериозни медии се разпространяват непроверени информации и откровени слухове относно силиконовите импланти, с които се постига уголемяване на бюста. На силиконовите импанти се приписват какви ли не здравословни проблеми и тежки заболявания. Но истината е, че няма абсолютно никаква доказана връзка между силиконовите импланти за уголемяване на гърдите и дадено заболяване на организма. Напротив, изследванията показват, че силиконът, от който са направени използваните за уголемяване на гърдите импланти, не взаимодейства с човешкия организъм и съответно няма как да е причина за нежелани симптоми или здравословни проблеми.
 • винаги се усещат при допир – не, няма как да се съгласим с така написаното. Това дали имплантите ще се усещат при допир след извършената операция за уголемяване на бюста зависи от няколко фактора. Най-важните сред тях са тънкостта на гръдната  тъкан, типа на силиконовия имплант и начините за поставянето му. Повече за начините за поставяне на силиконовите импланти при уголемяване на гърдите ще поговорим в следващата точка от текста. При всички случаи обаче трябва да знаете, че по-тънката гръдна тъкан е предпоставка за усещане на импланта след уголемяване на бюста, докато при по-дебела такава е малко вероятно да има подобни проблеми. Именно затова е нужно предварително да се направи контролен преглед, след който специалистът и пациентът заедно да обсъдят кой би бил най-удачният вариант относно типа на силиконовия имплант за уголемяване на гърдите и начина на поставянето му.

 

 

Възможни позиции на силиконовите импланти при уголемяване на бюста

Уголемяване на гърди 3

Уголемяване на гърди – планирани корекции

 

Позициите на силиконовите импланти са  изключително важни, когато става въпрос за процедура по уголемяване на бюста. По принцип възможните варианти в това отношение са три – над мускула, частично под мускула и изцяло под мускула. Всеки от тези варианти за уголемяване на бюста си има своите предимства и недостатъци. За да ви стане по-ясно, ще разгледаме поотделно трите метода за поставяне на силиконовите импланти по време на процедурата за уголемяване на бюста.

 

Уголемяване на бюста: силиконови импланти над мускула –  процедурата по поставяне на силиконови импланти над мускула е най-бързата и проста такава във връзка с уголемяването на гърдите. Освен това последващото възстановяване при нея е значително по-лесно, тъй като реално се засяга само мастната тъкан. Слабите страни на този метод обаче също са редица. При уголемяването на бюста със силиконови импланти над мускула е налице риск от слизане на импланта при което е възможно той да се усети ясно под кожата при допир.

 

Уголемяване на бюста: силиконови импланти под мускула (частично) –   частичното поставяне на импланта под мускула позволява постигане на такова уголемяване, при което гърдата притежава доста по-естествен вид и при него трудно може да се забележи самият имплант. От друга страна, процедурата с този метод за уголемяване на бюста е малко по-сложна и изисква една идея по-дълъг възстановителен период,

 

Уголемяване на бюста: силиконови импланти под мускула (изцяло) – при този подход за уголемяване силиконовият имплант се поставя изцяло зад гърдата, за да се гарантира, че впоследствие няма да се появят никакви проблеми, свързани с неговото смъкване. Друго преимущество е, че силиконовият имплант остава напълно незабележим и дори след уголемяването си гърдата запазва своята естествена форма. В същото време трябва да се има предвид, че операцията за уголемяване на бюста, при която силиконовият имплант се поставя изцяло под мускула, е доста трудна и е препоръчително да се извърши от специалист с отлична квалификация и богат опит в сферата. Освен това периодът на възстановяване е по-дълъг поради по-сериозният разрез, който се прави.

 

 

Предварителна подготовка за операцията по уголемяване на гърдите

Уголемяване на гърди 4

Уголемяване на гърди – размер

 

Предвид, че все пак става въпрос за хирургическа интервенция, няма как да не се направи необходимата предварителна подготовка на пациента за операцията по уголемяване на бюста. Тази предварителна подготовка включва контролен преглед, обсъждане на моментното здравословно състояние на пациента, както и даване на предписания относно дните преди операцията. Вижте малко повече информация относно подготовката, която трябва да се направи при предстоящо уголемяване на гърдите:

 

 • уголемяване на гърдите: контролен преглед – контролният преглед е абсолютно задължителен преди насрочването на операция за уголемяване на бюста. Той се прави, за да бъде изяснено настоящото здравословно състояние на пациента. Така може да се гарантира, че поставянето на силиконови импланти за уголемяване на гърдите няма да доведе до никакви нежелани симптоми или странични ефекти.
 • уголемяване на гърдите: консултация със специалиста – след контролния преглед, обикновено се прави и консултация между пациента и избрания от него специалист. На тази консултация се разискват важните въпроси и аспекти, свързани с предстоящата операция за уголемяване на бюста. По време на тази консултация ще ви бъдат направени редица тестове и измервания, с които ще изясните как точно ще изглежда крайния резултат след операцията – размер на силиконовите импланти, разположение и т.н.
 • По време на консултацията вие трябва да споделите на специалиста всичко, което може да има значение за правилното извършване на хирургическата интервенция. Например алергии или непоносимост към определени вещества, панически страхове и т.н. Това е от голямо значение с оглед подготвянето на специфичните за вашите нужди условия и среда, при които ще се проведе операцията за уголемяване на гърдите.
 • уголемяване на гърдите: изпълнение на предписанията – и не на последно място, трябва стриктно да изпълните предписанията, които ви е дал специалистът относно дните преди операцията за уголемяване на бюста. Подобни предписания могат да бъдат свързани с приемане/неприемане на определени медикаменти, грижа за тялото и т.н. Не забравяйте, че най-важното е самите вие да подхождате с отговорност към собственото си тяло и да не го подлагате на излишни рискове.

 

 

След операцията за уголемяване на бюста – какво трябва да знаете?  

Уголемяване на гърди 5

Уголемяване на гърди – възстановителен процес

 

След операцията за уголемяване на бюста при всички случаи пациентът трябва да премине през възстановителен период, който може да бъде свързан с определен дискомфорт за него. Спазването на необходимите практики през този период е от първостепенно значение не само за минимизиране на въпросния дискомфорт, но и за гарантиране запазването на отличните резултати от хирургическата интервенция за уголемяване на гърдите. Ето за какви точно практики става въпрос:

 • уголемяване на бюста: смяна на превръзката и сваляне на конците – след една операция за уголемяване на бюста си има точно определени дни, в които трябва да бъде сменена превръзката и свалени конците. Със сигурност специалистът ще ви изясни кои са тези дни. Съветваме ви да ги спазите, защото това е много важно за правилното протичане на възстановителния процес след поставяне на силиконови импланти за уголемяване на гърдите.
 • уголемяване на бюста: приемане на медикаменти – понякога след хирургичната интервенция за уголемяване на бюста се налага приемането на определени медикаменти или антибиотици, за да се улесни процесът по възстановяване. Разбира се, това е индивидуално и зависи от протичането на операцията по уголемяване на гърдите и състоянието на пациента. Вашият специалист ще ви каже, ако е нужно да приемате подобни медикаменти. В случай, че не го е направил, не ви съветваме да купувате такива на своя отговорност. Помнете, че при наличие на болки или някакво по-сериозно неразположение, първо трябва да се обърнете към специалиста, който ще ви каже какво е нужно да се предприеме.
 • уголемяване на бюста: ежедневните практики – от особено значение за нормалното протичане на възстановителния процес след операция за уголемяване на бюста е спазването на някои ежедневни практики, свързани с поддръжката на тялото и по-специално на засегнатата от хирургическата интервенция зона. Вероятно вашият специалист ще ви препоръча за известен период от време след поставянето на силиконовите импланти за уголемяване, да не излагате гърдите си на слънце, както и да не вдигате тежки предмети или пък да се подлагате на по-сериозни физически натоварвания. Позицията на тялото по време на сън също е важна. При всички случаи веднага след извършването на операцията за уголемяване на бюста не трябва да спите по корем.
 • уголемяване на бюста: масажи – масажите на гърдите също обикновено се включват във възстановителния процес, следващ хирургическата интервенция за уголемяването им. Специалистът ще ви обясни кога точно е необходимо да се започне с въпросните масажи и по какъв начин трябва да се извършват те.

Операция за уголемяване на гърдите – защо Воуг клиник?

Уголемяване на гърдите: висококвалифицирани специалисти – когато става въпрос за хирургическа интервенция като операцията за уголемяване на гърдите, несъмнено трябва да заложите на висококвалифицирани специалисти с необходимия опит в сферата. Във Воуг клиник ще намерите точно такива специалисти, които ще ви гарантират максимално безболезнена процедура и отлични резултати във връзка с уголемяването и оформянето на бюста.

Уголемяване на гърдите: модерна апаратура: ние от Воуг клиник добре разбираме, че модерната апаратура е ключов фактор за постигането на желаните резултати в пластичната хирургия. Поради тази причина ние разполагаме с апаратура, позволяваща ни да постигнем най-високо качество и надеждност по отношение на операцията за уголемяване на гърдите и всички други практикувани хирургически интервенции.

Уголемяване на гърдите: лично отношение: и накрая, във Воуг клиник ще получите личното отношение, което ви позволява да се отпуснете и да чувствате спокойствие преди самата операция за уголемяване на бюста. Специалистите ни ще изслушат всички ваши нужди и изисквания, колебания и притеснения, и ще ви предложат най-подходящия за вас вариант за провеждане на съответната хирургическа интервенция.

Уголемяване на гърди 6

Уголемяване на гърди – Защо нас

 

Уголемяване на гърдите – същност и предназначение
Няколко мита, свързани със силиконовите импланти за уголемяване на гърдите
Възможни позиции на силиконовите импланти при уголемяване на бюста
Предварителна подготовка за операцията по уголемяване на гърдите
След операцията за уголемяване на бюста – какво трябва да знаете?
Операция за уголемяване на гърдите – защо Воуг клиник?